Habosított műanyag táblák fólia dekorációval

Habosított műanyag lemez vágott fóliás dekorációval

Bár tény és való, hogy a legtartósabb alapanyag a gravírozott fém és műanyag tábla, sokan félnek gyengébb minőségű és olcsóbb anyagokból cégtáblát rendelni.

Manapság a gyengébb minőségű anyagok is magas gyártási technológiával készülnek, rendkívül tartósak és esztétikusak.

Fóliadekorált táblák

Habosított műanyag lemez vágott fóliás dekorációval

Cégünknél általában 4 vagy 5 mm vastag habosított műanyag lemezt használunk fóliadekorálásra. Ez az anyag nagyon könnyű és rendkívül rugalmas. Felülete speciálisan kialakított, szép és homogén. A habosított műanyag anyagában színezett,

általában fehér. Bár léteznek más színű műanyagok, beszerzésük igen körülményes és drága mulatság. De fóliából telibe lehet fóliázni egész nagy méretű cégtáblát is, így az alapszín teljesen megváltoztatható és testre szabható.

A grafikát erre öntapadós, kültéri fóliából vágjuk ki, plotter segítségével. Ezek számítógépes programok alapján készülnek így lehetőség van bonyolult grafikák, esetleg több színből álló grafikák előállításra. Ez után a kivágott dekorációt a habosított műanyag lemezre felapplikáljuk. A fólia speciális, természetazonos ragasztóval van ellátva és rendkívül tartós, vízálló. Az így előállított táblák teljesen kültériek, ellenállnak a víznek és a napsütésnek. Ezek a fajta tábla nagyon rugalmas, így felveszi a falak egyenetlenségeit, akár gömbölyű felületre is. Ez a fajta technológia kiemelkedően olcsó, főleg nagy méretben, de kis táblák is kivitelezhetőek. Ajtó névtáblák, jelölések, információs rendszerek, szintjelző táblák gyártására kiváló. Szerkezete rendkívül laza, így könnyű rá furatokat készíteni, így a rögzítés könnyen megoldható.

Habosított műanyag és laminált nyomtatás

Habosított műanyag lemez vágott fóliás dekorációval

A legegyszerűbb és legolcsóbb technológia fólia vágás, továbbá a fólia öntéssel készül, így a színe teljesen homogén. Eggyel magasabb szintű technológia a nyomtatással előállított grafika. Itt lehet a legbonyolultabb grafikákat előállítani, ezek nagy formátumú nyomtatokon készülnek, és semmilyen technológiai akadálya nincsen. A nyomatot ezután lamináljuk, így lesz a tábla vízálló és UV álló. Ezután a laminált nyomtatást fel lehet kasírozni a táblára. Bár a grafika ennél a technológiánál teljesen határtalan, a tartós napsütés és a környezeti tényezők ennél a táblafajtánál a legfontosabbak. Emiatt a nyomattal ellátott táblák a legkevésbé tartósak.

Természetesen a nálunk gyártott habosított műanyag táblák életkora is években mérhető, így mindenképpen ajánljuk azoknak, akiknél a pénz a legfontosabb tényező, illetve nem akarnak a grafikában kompromisszumokat kötni.

Habosított műanyag lemez fóliadekorációval

Webdesign