Lakkozott réztábla gravírozása

Lakkozott réztáblák

 

A réz mint alapanyagnak, az egyik legősibb felhasználása a tábla készítésnek.

Régen a céhek is tömör rézlapokból gyártották maguknak a cégéreket.

Manapság ez a technológia bár sokkal fejlettebb, a módszer nagyon hasonló a régi hagyományos cégér készítéshez.

Arany színű tábla

Lakkozott réztáblák

 

A réztábla fénytörése mindenképpen hasonlít a legnemesebb fényre az aranyra. Ezért választják sokan ezt az anyagot. Réztábláink minden esetben előre lakkozottak, ez fontos mert a kezeletlen nyers réz nagyon hamar korrodálódik és megfeketedik.

A rezet szinte kivétel nélkül csak gravírozni lehet. A gravírozás minden esetben számítógép vezérelt berendezésekkel működik. Lehetőség van különböző betűtípusok, bonyolult formák és logók gravírozására is. Ezeket jó minőségű kültéri vizes bázisú festékkel töltjük ki. A festék színe a legtöbb esetben fekete, de kiváltképp logóknál ez lehet színes is. RAL szín alapján dolgozunk, így lehetőség van bármilyen szín kikeverésére. A rézzel elég nehéz dolgozni, de a végeredmény magáért beszél.

Egy réztábla rendkívül esztétikus, szembetűnő és jóval magasabb színvonalat közvetít az emberek felé.

A réztábla örök

Lakkozott réztáblák

A réz mint alapanyag rendkívül tartós. Cégünknél csak minőségi réz alapanyagokkal dolgozunk. Az előre lakkozott rezet nem ember, hanem gép festi le, így a lakkréteg mindig tartós és egyenletes marad. A gravírozásnál fokozottan ügyelünk a karcmentességre és a minőségre, hogy az utólag kiszínezett cégtábla, mindig a lehető legtartósabb legyen. A réztáblának továbbá megvan az a tulajdonsága, hogy rendkívül masszív, nehezen hajlik vagy karcolódik. Így az évek során elhasználódott cégtáblát bármikor fel lehet újitani.

Az ily módon gyártott gravírozott réztáblákról elmondható, hogy gyakorlatilag örök életűek.

Lakkozott réz táblák gravírozása és festése

Webdesign