Gravírozás

Gravírozás

A legősibb technológia

Vésést már az ókorban is alkalmaztak. Jól látható grafikát alkotni egy anyagba gyakorlatilag végigkövette az emberiség történelmét.

Bár régen még kézzel, szerszámokkal űzték ezt a mesterséget, manapság számítógéppel vezérelt CNC berendezések végzik ezt a műveletet.

A gravírozás gyors, egyszerű, látványos eredményt hoz, ami minden esetben örökéletű.

Gravírozott feliratok, információs rendszerek

Gravírozás

Maga a gravírozás során az anyagból a megadott grafika szerint távolítunk el anyagot. Az így keletkező mélyedés örökre benne marad az anyagba.

Ezeket a mélyedéseket bizonyos esetekben ki is lehet festeni akár. Gyakorlatilag minden anyag gravírozható. Mindegy hogy acél, alumínium, vagy műanyag felületekről van szó, ismerve az anyag forgácsolhatóságát a gravírozás lehetséges.

Mivelhogy itt magában az anyagban van a megadott grafika amit kigravíroztunk, így a gravírozás tulajdonképpen a legtartósabb technológiák egyike.

Gravírozást főleg táblagyártásnál használnak, itt a legelterjedtebb. Maga technológia ma már teljesen számítógép alapú, így lehetőség van akár sorozatgyártásra is.

Gépipari alkalmazásra szintén alkalmazható a gravírozás. Ipari jelölések, feliratok, információk megjelenítése különböző anyagokon, ezekre ez a technológia tökéletes.

Géptábla, adattábla készítésére szintén jó a gravírozás. A kigravírozott felirat nem hamisítható. Kisebb fizikai sérüléseknek, tűznek az alumínium tábla ellenáll.

Ajándéktárgy és emlék

Gravírozás

Cégünk keretein belül tudunk gravírozott ajándékot is készíteni.

Ez szintén a gravírozás egy fajtája. Mert az ilyen ajándéktárgyakat ajándékba is lehet akár adni. Egy gravírozott ajándéktárgy vagy tábla mindenképpen örök emlék.

Évfordulókra, jeles eseményekre személyre szabott gravírozott tárgyakat is tudunk gyártani, ami egy életre szóló emlék is lehet akár.

Gravírozás a Gavírdekornál

Webdesign